A Fokhagyma kivonat hozzájárul a légzőrendszer normál működéséhez. Több mint huszonöt fajta hatóanyag – enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek – található meg benne. Baktérium- és vírusölő hatása jól ismert. A fokhagyma erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása is van.
Forrás: benu.hu; hazipatika.hu
A C-vitamin az egyik legfontosabb vitaminunk, melynek rendszeres pótlása fontos szervezetünk egészséges működéséhez. Szervezetünk számára egy nélkülözhetetlen alkotóról beszélünk. Ezt már az 1930-as években sikerült bizonyítania Szent-Györgyi Albert biokémikusnak, aki megkapta ezért a tanulmányért az orvosi Nobel-díjat.
Fontos pótolni mert a fertőzésekkel szembeni ellenállást fokozza. A C-vitamin hozzájárulás az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Bár korábban a napi 60-90 mg volt az elfogadott, de a felfokozott életütemünk, a növekvő környezeti ártalmak vagy a helytelen életviteli szokásaink mind jó indokok a napi adag növelésére, akár 500-800 mg-ra is. Termékünk 150 mg C – vitamint tartalmaz tablettánként.
Forrás: házipatika.hu
Az aloe verát igazi csodanövénynek tartják, hiszen rengeteg benne a vitamin és az ásványi anyag, külső és belső problémákra egyaránt használhatjuk.
Fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak neki. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak az aloének. Számos irodalmi utalás található az immunrendszert erősítő, fájdalmat csillapító hatására.
Forrás: webbeteg.hu
A grapefruitmag-kivonatban található antioxidánsok is jótékonyan hatnak a szervezetünkre. Az antioxidánsok védik a sejtjeinket az úgynevezett oxidatív stressztől. Ez ellen az antioxidánsokkal (pl. vitaminokkal, flavonoidokkal, polifenolokkal stb.) védekezhetünk, ezekből pedig bőségesen találhatunk a grapefruitmagból készült cseppekben. Kutatások szerint a grapefruitmag-kivonatban olyan rendkívül erős és hatékony összetevők találhatóak, melyek jó néhány baktérium és gomba elpusztítására képesek, ráadásul igen gyorsan véghez is viszik ezt a feladatukat.
Forrás: egeszsegkalauz.hu
A só a szervezetünk minden folyamatához szükséges, ott van a vérünkben, a sejtjeinkben, szabályozza az anyagcsere folyamatokat, hat a vérnyomásunkra, de még a megfelelő gondolkodáshoz is szükség van sóra. A Himalája só a nevében szereplő hegység belsejében, extrém nyomásviszonyok között keletkezett több száz millió évvel ezelőtt. A himalája sót a mai napig mechanikusan bányásszák, azaz géppel és főként kézzel, ami szemben a kősóval (robbantásos bányászat), így nem tartalmaz egyéb szennyező anyagokat. A himalája sót megőrzik eredeti formájában nem teszik ki vegyi kezeléseknek, sem fehérítésnek.
A sós vizes gargarizálást legtöbbször torokgyulladás, felső légúti fertőzések esetén szokták alkalmazni, de sokat segíthet például allergia esetén is. Hatékonyságát nemcsak a szájhagyomány, hanem tudományos kutatások is bizonyítják. A só segít kivonni a folyadékot a szájüreg szöveteiből, és közben olyan védőréteget képez, amely nem engedi átjutni a kórokozókat a nyálkahártyán. Éppen ezért vírusos és bakteriális fertőzések kezelésében is hatékony lehet, és gyulladáscsökkentő hatású. Torokgyulladás elleni hatékonyságát egy 2011-ben végzett klinikai kísérlet is bizonyítja.
Forrás: hazipatika.hu; biosziget.hu
“Természetes antibiotikumként”, vagyis a gyakori antibiotikumos kezelések kiváltására használhatják azok, akik hajlamosak a felső légúti megbetegedésekre.
Hatásai:
• antibakteriális, bakteriosztatikus
• antivirális
• lokális gyulladáscsökkentő
• immunstimuláns, immunmoduláns
• hozzájárul a légzőrendszer és a felsőlégutak normál állapotának fenntartásához, ezenkívül a torok, garat és a hangszálak normál működéséhez.
Forrás: tudatosvasarlo.hu
Hozzájárul a légzőrendszer és a felsőlégutak normál állapotának fenntartásához, ezenkívül a torok, garat és a hangszálak normál működéséhez. Elsősorban légzőszervi panaszok és tüdőbetegségek kezelésére alkalmazzák. Hatóanyagai nyugtató, regeneráló hatást fejthetnek ki az irritált nyálkahártya felületén. A készítmény a torokfájást és a rekedtséget is hatásosan enyhítheti.
Hatásai:
• köhögéscsillapító
• antimikrobiális: antibakteriális, antivirális
• gyulladáscsökkentő
• immunmoduláns
Forrás: házipatika.hu; tudatosvásárló.hu
A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően ez a gyógynövény nagyszerű gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. Különösen előnyösen hat akkor, ha megfáztunk vagy influenzásak vagyunk. A gyömbérben ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak és csillapítja a köhögést.
Forrás: házipatika.hu
Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. Kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamin. Antiszeptikus, vagyis baktériumölő hatását már rég óta ismerték melyet magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják.
Forrás: webbeteg.hu
A hagymát igen régóta használják orvoslásra. Sok a természetes cukor benne, A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas és más ásványi anyagok, illetve sok rost.
A köhögés enyhítésére, a megfázás és a hurutos betegségek kezelésére, és kiemelten az asztma ellen is bevetik.
Forrás: házipatika.hu