himalája só - segíti a felső légúti betegségben szenvedő betegek gyógyulását, immunerősítő hatás, egészségmegőrzésre tökéletes választás

A só a szervezetünk minden folyamatához szükséges, ott van a vérünkben, a sejtjeinkben, szabályozza az anyagcsere folyamatokat, hat a vérnyomásunkra, de még a megfelelő gondolkodáshoz is szükség van sóra. A Himalája só a nevében szereplő hegység belsejében, extrém nyomásviszonyok között keletkezett több száz millió évvel ezelőtt. A himalája sót a mai napig mechanikusan bányásszák, azaz géppel és főként kézzel, ami szemben a kősóval (robbantásos bányászat), így nem tartalmaz egyéb szennyező anyagokat. A himalája sót megőrzik eredeti formájában nem teszik ki vegyi kezeléseknek, sem fehérítésnek.
A sós vizes gargarizálást legtöbbször torokgyulladás, felső légúti fertőzések esetén szokták alkalmazni, de sokat segíthet például allergia esetén is. Hatékonyságát nemcsak a szájhagyomány, hanem tudományos kutatások is bizonyítják. A só segít kivonni a folyadékot a szájüreg szöveteiből, és közben olyan védőréteget képez, amely nem engedi átjutni a kórokozókat a nyálkahártyán. Éppen ezért vírusos és bakteriális fertőzések kezelésében is hatékony lehet, és gyulladáscsökkentő hatású. Torokgyulladás elleni hatékonyságát egy 2011-ben végzett klinikai kísérlet is bizonyítja.

Forrás: hazipatika.hu; biosziget.hu

Similar Posts